latinica  ћирилица
15/10/2020 |  20:04 ⇒ 20:07 | Аутор: СРНА

Вулин: Република Српска - један од спољнополитичких приоритета Србије

Изасланик предсједника Србије Александар Вулин изјавио је вечерас у Источном Сарајеву да је Република Српска један од спољнополитичких приоритета Србије.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

- У свим нашим документима, од стратегије националне одбране, до одговарајућих скупштинских одлука, каже се да је очување Републике Српске и њен развој један од приоритета Републике Србије и обавеза свих њених органа - рекао је Вулин новинарима у Источном Новом Сарајеву.

Вулин је након отварања Трга Републике Србије истакао да Србија, на челу са предсједником Александром Вучићем, не заборавља Србе гдје год да они живе.

- Ово је начин да се покаже свим грађанима Републике Српске колико Србија брине, колико хоће и жели да живот свим грађанима Српске учини бољим, квалитетнијим и лакшим - нагласио је Вулин.

Према његовим ријечима, Вучић, увијек када доноси кључне и важне одлуке по судбину српског народа, посебно води рачуна како ће се оне односити према свим Србима, без обзира гдје они живе, а посебно према Републици Српској.

- Бескрајно сам поносан што као изасланик предсједника Србије могу да подијелим радост са грађанима Источног Новог Сарајева, што на Тргу Републике Србије могу да видим све ове дивне људе и да им још једном кажем да ће Србија увије мислити, чувати и бранити своју Републику Српску - поручио је Вулин.

У општини Источно Ново Сарајево, у присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, изасланика предсједника Србије Александра Вулина и начелника општине Љубише Ћосића, вечерас је свечано отворен новоизграђени Трг Републике Србије, у чију изградњу је уложено 1.985.000 КМ.