latinica  ћирилица
15/10/2020 |  19:31 ⇒ 19:36 | Аутор: СРНА

Вулин: Част бити на Тргу Србије на којем стоје Срби (ВИДЕО)

Изасланик предсједника Србије Александар Вулин изјавио је вечерас у Источном Новом Сарајеву да је велика част бити на мјесту које се зове Трг Републике Србије, не зато што је Србија дала милион евра за изградњу, него зато што на тргу стоје Срби.
И.Н. Сарајево - Трг Србија - Фото: СРНА
И.Н. Сарајево - Трг СрбијаФото: СРНА

На свечаности отварања новоизграђеног трга, Вулин је рекао да од 2014. године, када је Александар Вучић постао предсједник Владе Србије па до данашњег дана, ниједан Србин, ниједно село, ма како удаљени били од матице Србије, нису предалеко Србији, ни заборављени.

- Од тада до данас Србија је одвојила и својим Србима дала да помогне, да виде да брине, да мисли, да води рачуна како живе и расту близу 74 милиона евра, а нашој вољеној Републици Српској 62 милиона евра - рекао је Вулин, који је и министар одбране у Влади Србије.

Он је додао да због тога што ниједно српско село ниједан Србин гдје год да живи није далеко Вучићу, он није више предсједник само Србије него је предсједник свих Срба.

- Воља великих сила, зла судбина, погрешне процјене, грешке, кукавичлук наших ранијих руководстава учинили су да не живимо заједно, већ да живимо у различитим државама, да не можемо да кажемо да имамо само једну границу, али на нама је да учинимо да одмах сада можемо да кажемо да су Срби јединствен политички народ који о свим најважнијим националним питањима одлучује јединствено и из једног мјеста, одлучује са својим Београдом - истакао је Вулин.

Према његовим ријечима, Срби немају никога ко би их више волио и о њима више бринуо или обрадовао им се од мајке Србије.

- И тамо гдје нема свог професора и свог учитеља, свог судију и полицајца, тамо гдје не пише и не говори својим језиком и писмом, тамо нема нити среће ни правде за Србе. Тако смо научили, зато једни у друге да се погледамо, једни на друге да се ослонимо, једни о другима да мислимо, да нам нико није предалеко, да није заборављен, да будемо јединствен политички народ који ће о најважнијим питањима свог националног бића и постојања мислити исто - додао је Вулин.

Он је поручио да српско јединство могу да наруше једино сујете малих људи на високим позицијама.

- Томе нема и не може бити мјеста и научимо, браћо Срби, једном и за свагда, не вјерујмо кад странци тапшу по рамену и говоре да смо много добри кад издајемо свој народ и лоше говоримо о њему - истакао је Вулин.

Он је поручио да Срби треба да вјерују једни другима и себи, јер их нико више не може вољети више него сами себе.

- Грађани Источног Новог Сарајева, нека вам је срећан овај трг и сваки пут кад пређете преко њега помислите и знајте ваша Србија воли вас, мисли на вас, брине о вама - поручио је Вулин, којем је потом начелник Источног Новог Сарајева Љубиша Ћосић уручио Повељу општине, највеће општинско признање.

Новоизграђени Трг Републике Србије у општини Источно Ново Сарајево отворен је вечерас у присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, изасланика предсједника Србије Александра Вулина и начелника општине Љубише Ћосића.