latinica  ћирилица
14/10/2020 |  16:21 ⇒ 18:49 | Аутор: СРНА

Вишечланој породици Вечерновић донација за проширење куће (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас вишечлану породицу Вечерновић из Ножичког код Српца и уручила јој рјешење о донацији за доградњу и опремање куће.
Жељка Цвијановић посјетила породицу Вечерновић - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић посјетила породицу ВечерновићФото: СРНА

Сенка и Велибор Вечерновић имају шесторо дјеце, дјечаке Гојка и Александра, те дјевојчице Горану, Бојану, Мају и Јелену. Најстарији Гојко има 14 година, а најмлађи Александар годину и по.

Велибор је незапослен, зарађује радом у надницама, а једино редовно примање им је дјечији додатак.

Цвијановић је истакла да јој је задовољство што може помоћи оваквој породици, те осим донације за доградњу куће најавила још једну у виду пластеника.

- Ово је скромна породица која нема никаква велика очекивања. Али, оно што је реално за очекивати јесте да им се направе бољи услови за живот и то ћемо и урадити овом донацијом коју је обезбиједио кабинет предсједнице - рекла је Цвијановић новинарима у Ножичком.

Према њеним ријечима, средства ће бити искориштена за санацију куће и обезбјеђивање бољих услова за живот Вечерновића.

- Оно што би требало да им олакша јесте и пластеник и видим да је ова породица посебно захвална на томе и да ће им то много значити - нагласила је Цвијановић.

Она је истакла да је важно да републичка и локална власт брину о породицама које имају више дјеце и које желе да им граде неку бољу будућност.

      View this post on Instagram

Срећна сам што имам прилику да допринесем томе да дивна, деветочлана породица Вечерновић из села Ножичко реновира свој дом и обезбиједи боље услове за живот.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Oct 14, 2020 at 7:15am PDT

- Мислим да је улога свих нас, на којем год нивоу власти били, да удружимо снаге и помогнемо тим људима. Било би најбоље да се за ове породице обезбиједи посао, да људи сами брину о својим породицама, али то, нажалост, није увијек могуће. На томе ћемо радити у перспективи - поручила је Цвијановић.

Она је нагласила да је много урађено у оквиру широког програма помоћи вишечланим породицама широм Републике Српске, било да је ријеч о финансијској подршци, подршци која се односила на изградњу кућа или бесплатне уџбенике.

- Све су то ствари које на одређен начин треба да им помогну. Нама је важно да се сва дјеца у Републици Српској изведу на прави пут - рекла је Цвијановић.

Она је изразила захвалност локалној заједници која настоји на изађе у сусрет потребама својих грађана.

Сенка Вечерновић је захвалила за огромну помоћ, истичући да ће им на овај начин бити ријешен тренутно највећи проблем.

- Посебно нам значи то што ћемо добити пластеник, јер од пољопривреде живимо. Супруг и ја немамо сталан посао, али радимо за своју дјецу - рекла је Сенка.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић рекао је да је локална власт раније, у оквиру својих могућности, излазила у сусрет Вечерновићима да им се обезбиједе што бољи услови становања.

- Захваљујући донацији предсједника и њеног кабинета кућа ће бити проширена. Задовољан сам што ће ова дјечица добити боље услове за одрастање, а посебно ми је драго што вишечлане породице увијек могу да рачунају на помоћ републичких власти - поручио је Драгосављевић.