latinica  ћирилица
12/10/2020 |  16:11 ⇒ 16:13 | Аутор: СРНА

У општину Пелагићево уложено више од 470.000 КМ

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је данас у Пелагићеву да је Влада Српске путем Министарства у ту општину до сада уложила 474.818 КМ, од чега је 243.000 КМ потрошено за стамбено збрињавање 20 породица из борачких категорија.
Пелагићево - Фото: РТРС
ПелагићевоФото: РТРС

Милуновић је рекао новинарима да је у Пелагићеву остало још стамбено незбринуто 18 породица из те категорије, које су накнадно конкурисале на јавни позив министарства.

- Због одлуке Врховног суда ми смо поново расписали јавни конкурс и он се затвара 23. октобра. Након тога ћемо да сумирамо све које су се пријавили у локалним заједницама - истакао је Милуновић.

Милуновић је напоменуо да, према посљедњој уредби, право на стамбено збрињавање, имају породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди од прве до четврте категорије.

- Настојаћемо да се у наредној години обезбиједе средства за збрињавање ове категорије буџетским или кредитним средствима као што је то било у протеклом посебном програму стамбеног збрињавања, гдје смо, веома успјешно, за кратко вријеме збринули велики број породица - навео је Милуновић.

Он је рекао да је у Пелагићеву уложено и 60.000 КМ за социјално збрињавање девет радника, да је кроз пројекте запошљавања и самозапошљавања запослено 11 лица, те да су економском подршком запошљавању путем Фонда за професионалну рехабилитацију запослене четири особе са инвалидитетом са подручја те општине.

Милуновић је навео да је у Пелагићеву за изградњу споменика и спомен-обиљежја уложено 95.000 КМ и подсјетио да је та општина прва у Републици Српској која је добила спомен-собу и споменик.

Начелник општине Пелагићево Симо Стакић захвалио је министру за посјету и истакао да ће у наредном периоду, са сарадницима, покренути активности како би поједини грађанима имали бољи статус.