latinica  ћирилица
12/10/2020 |  15:30 ⇒ 13/10/2020 | 09:04 | Аутор: СРНА

Цвијановић обећала наставак помоћи Удружењу "Моја нада"

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас у Невесињу Удружење дјеце с потешкоћама у развоју "Моја нада" којима је раније донирала средства за уградњу лифта у вриједности 55.000 КМ и обећала наставак подршке њиховом раду и активностима.
Жељка Цвијановић посјетила Удружење "Моја нада" - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић посјетила Удружење "Моја нада"Фото: СРНА

Након дружења са корисницима Удружења, Цвијановић је рекла да се Удружење финансира из општинског буџета, али да се за велике потребе могу ослонити на републичке институције.

- Задовољство ми је што видим да су људи овдје посвећени дјеци и корисницима, те да се обезбјеђују угодност и садржаји који су неопходни за рад центра. У мени ће увијек имати подршку. И данас смо разговарали о неким додатним активностима које требају да се реализују из буџета кабинета предсједника Републике - казала је Цвијановић.

Предсједница Удружења Славица Булут захвалила је предсједници Српске на континуираној подршци.

Она је нагласила да ће лифт који је изграђен донацијом предсједнице Српске много значити удружењу и корисницима, јер имају десеторо дјеце с церебралном парализом које су родитељи до сада требали износити на рукама до другог спрата зграде гдје су смјештене просторије Удружења.

Булутова је навела да имају 54 корисника са аутизмом, церебралном парализом, Дауновим синдромом, као и слабовидих и глувонијемих лица.

- Сваки дан радимо до 8.00 до 14.00 часова. Имамо третмане логопеда, физиотерапеута, васпитача. Имамо запослена и четири инвалидна лица која су показатељ колико могу допринијети својој породици и себи - навела је Булутова.

Она је додала да се Удружење финансира из буџета општине Невесиње и напоменула да су изградњом лифта обезбиједили све услове за квалитетан боравак у просторијама удружења.

Булутова је истакла да Удружење има велику подршку посланика у Народној скупштини Републике Српске Илије Таминџие и начелника општине Невесиње Миленка Авдаловића који увијек нађу начина да ријеше сваки њихов проблем.

Корисници и запослени уручили су захвалнице предсједници Српске, Таминџији и Авдаловићу.