latinica  ћирилица
07/10/2020 |  10:26 ⇒ 13:50 | Аутор: СРНА

Додик честитао рођендан Путину

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је рођендан предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину, пожељевши му добро здравље, личну срећу и успјех на свим пољима, те изразио захвалност на напорима које чини на промоцији мира, стабилности и равноправности народа у цијелом свијету.
Додик и Путин (Фото: Sputnik / Mihail Klimentьev) -
Додик и Путин (Фото: Sputnik / Mihail Klimentьev)

- Поштовани предсједниче, част ми је и задовољство да Вам пожелим срећан рођендан, добро здравље, много среће и успјеха у животу како на приватном, тако и на професионалном плану - навео је Додик у честитки.

Он је нагласио да су блиски и братски односи са Руском Федерацијом један од стратешких приоритета Републике Српске и српског народа у БиХ.

- Као српски члан Предсједништва БиХ желим да изразим своју чврсту опредијељеност да наставимо да радимо на јачању односа са Руском Федерацијом на свим пољима, од економије, привреде, тиризма, па до образовања и културе - истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва изразио је захвалност руском предсједнику и руководству Руске Федерације на подршци и помоћи коју су пружили, као и досљедном ставу када је ријеч о унутрашњим приликама у БиХ, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

- Уз најљепше жеље за Ваш рођендан, молим Вас, поштовани предсједниче, примите изразе мог дубоког поштовања - навео је Додик у рођенданској честитки.

Предсједник Русије Владимир Путин данас навршава 68 година. Рођен је 7. октобра 1952. године у Санкт Петербургу.

Од 31. децембра 1999. до 7. маја 2000. године, по декрету предсједника у оставци Бориса Јељцина, вршио је дужности предсједника Русије.

У другом предсједничком мандату ову функцију обављао је од 2004. до 7. маја 2008. када је га је на тој функцији наслиједио Дмитриј Медведев.

Путин је 8. маја 2008. године изабран за предсједника Влада Русије, а на предсједничким изборима одржаним 4. марта 2012. побиједио је у првом кругу, освојивши 63,7 одсто гласова бирача.

Мандат је обновио 26. марта 2000. године када је поново изабран за предсједника Руске Федерације.