latinica  ћирилица
01/10/2020 |  10:02 | Аутор: СРНА

Надлежни на нивоу БиХ хитно да се укључе у рјешавање кризе

Предсједник Удружења "Повратници" из Унско-санског кантона Немања Давидовић позвао је надлежне институције у БиХ да се хитно укључе у рјешавање мигрантске кризе на подручју овог кантона, у којем су у сукобу миграната двојица убијена, а локално становништво је већ одавно забринуто за безбједност.
Немања Давидовић - Фото: Глас Српске
Немања ДавидовићФото: Глас Српске

Он је навео да су у синоћњем сукобу миграната у насељу Жегар на подручју Бихаћа двојица убијена, десет их је теже, а осам лакше повријеђено.

- Мигрантска криза је највећи безбједносни проблем у БиХ, забринути смо за све грађане у Унско-санском кантону, гдје је мигрантска криза на врхунцу - рекао је Срни Давидовић.

Он је нагласио да ситуација од синоћ показује да мигранти у Унско-санском кантону имају и оружје, што оправдава бојазан локалног становништва за безбједност.

- Највећи проблем то ствара дјеци која се у вечерњим часовима враћају са тренинга и морају проћи кроз дијелове насеља гдје су мигранти - истиче Давидовић.

Он је истакао да је потребно што прије вратити мигранте у земље из којих долазе.

- На подручју Унско-санског кантона тренутно се налази више од 12.000 миграната. Очекујемо да ће број кривичних дјела још више да порасте, да ће мигранти из кампа у Липи бјежати према Бихаћу и формирати дивље кампове, баш као што је у Жегару код Бихаћа - нагласио је Давидовић.