latinica  ћирилица
26/09/2020 |  21:04 | Аутор: РТС

Звезда убједљива у Лучанима пред меч сезоне са Араратом

Фудбалери Црвене звезде савладали су у гостима екипу Младости са 4:0 у мечу деветог кола Линглонг Суперлиге Србије.
Црвена звезда (фото: Црвена звезда) -
Црвена звезда (фото: Црвена звезда)

Црвено-бијели уписали су убједљив тријумф пред најбитнији меч у досадашњем току сезоне.

Звезда је са 4:0 савладала Младост и тако подигла морал пред путовање у Јерменију, гдје се састаје са Араратом у квалификацијама за Лигу Европе.

Младост се веома солидно бранила у првих пола сата игре. Звезда је покушавала, али није успијевала да организује озбиљнију акцију и запријети голману домаће екипе.

Ипак, након 30 минута, Звездини налети су се појачавали, па је било питање када ће шампоин затрести мрежу ривала.

То се десило у 37. минуту. Николић је убацио оштру лопту у петерац ривала, одакле Гаврић спретно реагује и смјешта је у мрежу Младости.

На полувријеме се отишло са само једним голом, за шта су дјелимично заслужени и времески услови, пошто је током цијелог првог полувремена падала јака киша.

У другом дијелу меча виђена су три гола, сва три у мрежи домаћина.

На 2:0 повисио је Катаи у 55. минуту. Звездин фудбалер је лопту са десне, пребацио на лијеву ногу и прецизним и јаким ударцем матирао голмана Младости.

Нови гол гостију услиједио је минут касније, Фалћинели је одлично реаговао на центаршут Канге са лијеве стране, надскочио чуваре и главом послао лопту у гол.

Од тог момента Звезда је помало спустила темпо и меч привела крају без већих проблема.

До краја меча виђен је још један гол, у 70. минуту, када је Канга извео слободан ударац, а лопту у своју мрежу скренуо Крајишник.

Звезда је уписала и девету побједу у исто толико утакмица у домаћем првенству и налази се на првој позицији на табели, док је Младост шеста са 16 освојених бодова.