latinica  ћирилица
26/09/2020 |  20:15 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

"Основи геријатрије" - једна од ријетких књига посвећена старијој популацији (ВИДЕО)

Људски вијек је продужен и популација нам је све старија. Зато је неопходна помоћ, посебно здравственом особљу у третману најстаријих. Књига "Основи геријатрије" аутора академика Рајка Игића, у издању Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци, једна је од ријетких научних књига - посвећена тој проблематици.
Промоција књиге - Фото: РТРС
Промоција књигеФото: РТРС

- Радећи као млад љекар сусретао сам се врло често са најстаријом популацијом,али и касније кроз свој љекарски посао гледао сам те људе који су се борили и са болешћу и са старошћу - прича аутор књиге академик Рајко Игић који живи у Чикагу, а већину свог љекарског позива провео је на нашем поднебљу.

"Основи геријатрије" на неки начин представљају жељу аутора да на основу свог искуства помогне љекарима, али и онима који ће то бити.

Мало је научних књига из области геријатрије, не само код нас, него и у свијету. Медицински факултет Бањалука зато је и стао иза "Основа геријатрије" као издавач.

Популација нам јесте старија, али је зато најбитније да они који брину о здрављу најстаријих, њихове године учине што лагоднијима.