latinica  ћирилица
26/09/2020 |  18:58 ⇒ 22:02 | Аутор: РТРС

СНСД очекује убједљиву побједу својих кандидата у повратничким општинама (ВИДЕО)

Циљ СНСД-а, на предстојећим локалним изборима, јесте остваривање најбољег резултата у повратничким општинама, поручено је након састанка потпредсједника ове странке Николе Шпирића са кандидатима за начелнике општина Дрвар, Гламоч, Босанско Грахово и Источни Дрвар. Главни задатак биће им, како је најављено, унапређење живота повратника.
Дрвар - СНСД - Фото: СРНА
Дрвар - СНСДФото: СРНА

Само заједничким напорима могу се рјешавати проблеми у нашим локалним заједницама, поручила је кандидаткиња СНСД-а за начелницу општине Дрвар Душица Рунић.

- Радићемо да побољшамо сваки аспект и да унаприједимо живот наших грађана, кроз инфраструктуру али и мале ствари које наш живот чине једноставнијим и бољим - рекла је Душица Рунић, кандидаткиња за начелницу општине Дрвар.

Урош Ђуран биће кандидат СНСД-а за начелника општине Босанско Грахово.

- Ми смо сигурни у убједљиву побједу СНСД-а у Грахову, која ће ући у ову породицу на читавој територији Федерације и Српске - истакао је Ђуран.

Милка Иванковић, кандидаткиња за начелницу општине Источни Дрвар, како наводи, нада се убједљивој побједи, с обзиром да има подршку највеће политичке партије, СНСД-а.

- Хвала им за све и надам се да ћу оправдати њихово повјерење - додала је Иванковићева.

Подршку кандидатима СНСД-а у овим општинама званично су пружили и Завичајни социјалдемократи.

- Сасвим је природно да се морамо приклонити најјачој политичкој партији Српске, неспорно је да је то СНСД. Честитам им и подржаћемо госпођу Рунић и остале начелнике, колико будемо у могућности - истакао је Миле Марчета, предсједник Завичајних социјалдемократа.

Горан Броћета, предсједник ОО СНСД-а Дрвар изразио је наду да ће још политичких партија подржати кандидаткињу Душицу Рунић за начелницу општине.

Небојша Радивојша, кандидат за начелника општине Гламоч искористио је прилику да захвали предсједнику Завичајних социјалдемократа, који је, како наводи, препознао идеју и потребу повратка Срба на простор ФБиХ.

Политичке партије, као и грађани, схватили су да је СНСД странка, која има најснажнију сарадњу с матицом Србијом, истакао је потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић.

- Само уједињени, наслоњени на Српску и Србију можемо се носити са изазовима који стоје испред нас, економским, развојним, и здравственим који нису мали, и позивам Дрварчане, Граховљаке и Гламочане да подрже СНСД - истакао је Шпирић.

У СНСД-у увјерени су у побједу у општинама Ливањског кантона с већинским српским становништвом.