latinica  ћирилица
26/09/2020 |  17:59 ⇒ 18:04 | Аутор: Агенције

Одлични Борац надиграо Олимпик

Фудбвалери Борца побиједили су на стадиону Отока у оквиру 9. кола Премијер лиге БиХ екипу Олимпика резултатом 4:1 те су тако потврдили тријумф остварен у прошлом колу над Тузла Ситијем.
Борац - Фото: klix.ba
БорацФото: klix.ba

Borac је од почетка утакмице наметнуo свој ритам игре, а након прилика које су пропустили Врањеш и Закарић, Лукић је главом матирао Хаџића након одличног центаршута Зиљкића.

Олимпик је до изједначења могао у 39. минути када је Милановић погодио стативу. Промјена више није било па се на одмор отишло с резултатом 0:1.

Само што се кренуло с центра у другом полувремену Борац је удвостручио предност. Закарић је упослио Лукића, који атрактивно петом погађа за 0:2.

Олимпик се вратио у игру шест минута касније након што је Хасановић погодио након асистенције Милановића, али питање побједника било је ријешено у 66. минути. Зиљкић је био поново асистент, а стријелац је био Закарић.

У 72. минути сјајни Закарић постиже свој други, а за Борац четврти погодак, овај пут на асистенцију Врањеша те тако поставља коначних 1:4.

Борац је остао на другом мјесту Премијер лиге БиХ с два бода мање у односу на лидера Сарајевo, којe има и утакмицу мање.

Олимпик је и даље на дну са свега три освојена бода.