latinica  ћирилица
26/09/2020 |  10:36 ⇒ 11:35 | Аутор: СРНА

Титова пећина од данас отворена за стране и домаће туристе

Титова пећина у Дрвару од данас је поново отворена за стране и домаће туристе након што је завршена прва фаза њене реконструкције.
Титова пећина у Дрвару - Фото: СРНА
Титова пећина у ДрваруФото: СРНА

- Постављене су заштитне мреже и жељезна конструкција изнад барака у пећини да би се осигурала локација од потенцијалних одрона. Извршена је и реконструкција кровова, па је Титова пећина од данас отворена за туристе - потврдила је Срни начелник општине Дрвар Душица Рунић.

Она је навела да су средства за завршетак ове фазе уређења 2019. године осигурана захваљујући Министарству екологије и туризма и Министарству културе и спорта Федерације БиХ у износу од 54.000 КМ.

- У наредном периоду биће потребно опремити унутрашњост барака, извршити електрификацију, поставити расвјетна тијела и константно радити на унапређењу овог туристичког потенцијала наше општине - каже Рунићева.

Рунићева је напоменула да општина Дрвар располаже бројним туристичким потенцијалима.

- У наредном периоду радићемо на развијању и унапређењу туристичких поненцијала општине Дрвар као што су планина Клековача, извор ријеке Башташице, параглајдинг полетиште као и средњовјековни Висућ-град - додала је Рунићева.

Сузана Јовић, директор Јавне установе Центар за културу и спорт из Дрвара у склопу којег се налази и Спомен-комплекс "25. мај", рекла је да је Титова пећина синоним за Дрвар.

- Од данас спремно дочекујемо туристе како из земље тако и из региона. Сви су добродошли у Дрвар - град антифашизма и хероја - рекла је Јовићева за Срну.

Титова пећина била је затворена од прошле године када је одрон усљед киша уништио бараке на улазу у пећину.