latinica  ћирилица
26/09/2020 |  08:52 | Аутор: СРНА

Брчко: Данас "Мајевица трејл"

Такмичење у планинском трчању под називом "Мајевица трејл" биће одржано данас у Брчком у организацији Тркачко-рекреативног клуба "Мајевица".
Мајевица трејл - Фото: Facebook
Мајевица трејлФото: Facebook

Члан клуба Жељко Новаковић рекао је да се такмичење у Брчком одржава другу годину заредом, те да су ове године припремљене четири стазе кружног облика у дужинама од два, пет, 15 и 25 километара.

- Имамо 110 пријављених учесника. Неки учесници ће доћи на дан трке и то су родитељи са дјецом. Очекујемо лијепу забаву као и прошле године - истакао је Новаковић.

Он је навео да је трка међународног карактера, али да ће због тренутне епидемиолошке ситуације већина учесника бити из БиХ.

- Циљ трке јесте промоција здравог начина живота, природних и туристичких потенцијала планине Мајевице, а генерално да људе више приближимо природи. Нажалост, велики број наших људи никада није био на Мајевици и ово је једна од активности да их привуче планини - појаснио је Новаковић.

Он је додао да прва трка стартује у 11.00 часова, да су старт и циљ све четири трке код Планинарског дома "Свети Бернард" у насељу Горњи Зовик, те да су, уз клуб, домаћини такмичења и чланови Планинарског друштва "Гранаш".

Новаковић је напоменуо да се, иако су формалне пријаве затворене, за учешће у трци још могу пријавити сви заинтересовани, уз напомену да им организатори не могу гарантовати пун стартни пакет.