latinica  ћирилица
25/09/2020 |  18:53 ⇒ 18:54 | Аутор: РТРС

Пашалић у И. Дрвару: ШГ "Клековача-Потоци" реализовало 82 одсто годишњег плана (ФОТО)

На данашњем састанку у Источном Дрвару министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Бориса Пашалића и директора Шумског газдинства "Клековача-Потоци" Милана Кецмана констатовано је да је ово газдинство једно од бољих у Српској, да успјешно извршава обавезе и да је до сада реализовало 82 одсто годишњег плана рада.
Министар Пашалић у Источном Дрвару - Фото: РТРС
Министар Пашалић у Источном ДрваруФото: РТРС

Пашалић је са сарадницима и руководством газдинства разговарао о извршењу планске производње овог газдинства, плановима за будућност, те увођењу савремених средстава рада.

Директор Шумског газдинства "Клековача-Потоци" Милан Кецман рекао је да посјета Пашалића шумском газдинству у Источном Дрвару показује потврду добре сарадње са ресорним министаством.

- Данашња посјета шумском газдинству у Источном Дрвару само је потврда добре сарање са ресорним министством - рекао је Кецман.

Он је навео да се на састању разговарало о извршењу планске производње, плановима за будућност, увођењу савремених средстава рада, додао је Кецман.

Министар Пашалић у Источном Дрвару (Фото: РТРС)

- Констатовано је да је газдинство у Источном Дрвару једно од бољих газдинстава. Успјешно извршавамо све планске обавезе, плаћамо порезе, план рада је извршен са 82 процента од годишњег плана - навео је Кецман.

Он је истакао да је постигнут договор да се у наредном периоду крене са инвестицијама у поменутом шумском газдинство које запошљава 109 радника.

Према ријечима Кецмана одржан је састанак и са начелником општине Источни Дрвар Милком Иванковић на којем се разговарало о ренти које шумско газдинство "Клековача-Потоци" издваја локалној заједници.

- Та средства биће утрошена у набавку цистерне, у санирање путева и водовод - нагласио је Кецман.

Посјети Источном Дрвару присусуствовао је и директор шума Републике Српске Славен Гојковић.