latinica  ћирилица
25/09/2020 |  15:48 | Аутор: СРНА

У октобру Фестивал књиге умјесто Сајма књига

Замјеник градоначелника Београда Горан Весић најавио је да ће на приједлог издавача током октобра бити организован Фестивал књиге умјесто традиционалног Сајма књига.
Сајам књига (Архив) - Фото: СРНА
Сајам књига (Архив)Фото: СРНА

- Као Град, изаћи ћемо им у сусрет и одобрити одржавање Фестивала књиге. Издавачи су предложили двије локације, Кнез Михаилову улицу и Калемегдан. Искрено да вам кажем, сматрам да је бољи избор Калемегдан јер има више простора - рекао је Весић.

Он је истакао да је данас о томе разговарао са градским секретаром за културу.

- Предложићемо да се Фестивал књиге одржи на Калемегдану и да штандови буду изложени десетак дана или двије недјеље, а можда и два викенда, како издавачи буду хтјели. На тај начин ће Београђанима, ипак, изложити и понудити књиге, и то на отвореном простору - рекао је Весић за Студио Б.

Он каже да ће се на овај начин одржати континуитет док се чека децембар и одлука да ли ће одржавање Сајма књига бити у складу са епидемиолошком ситуацијом у вези са вирусом корона.

Он је подсјетио да је Сајам књига одложен због епидемиолошке ситуације, јер би његова организација била тешко изводљива, због затвореног простора у којем се овај сајам одржава.

- Успјешна манифестација мора да окупи велик број људи и омогући организоване доласке школа - додао је он.