latinica  ћирилица
25/09/2020 |  13:48 ⇒ 16:52 | Аутор: СРНА

Милић-Чубриловић: Република Српска највећи донатор Дистрикта Брчко

Градоначелник Брчког Синиша Милић изјавио је након састанка са предсједником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем да Српска дистрикту и даље испоручује електричну енергију по повољнијој цијени, те да је по том основу његов највећи донатор.
Недељко Чубриловић и Синиша Милић - Фото: СРНА
Недељко Чубриловић и Синиша МилићФото: СРНА

Милић је рекао новинарима да је са Чубриловићем разговарао о усклађивању и измјени законодавства, будући да се Закон о пензијско-инвалидском осигурању Републике Српске директно примјењује у дистрикту, а када је ријеч о полицијским службеницима дистрикта за њих не вриједи одредба о пет плата у смислу одређивања висине пензије.

- Потребно је ускладити одређене законе на нивоу Републике Српске како бисмо и тим полицијским службеницима изашли у сусрет - навео је Милић.

Он је додао да је на састанку било ријечи и о остваривању права на подстицаје у случајевима када пребивалиште и земљиште подносиоца захтјева нису на истој територији.

- Ту има одређених проблема и то су питања која ћемо настојати да ријешимо на неком оперативном нивоу, али и уз подршку предсједника Народне скупштине Српске - истакао је Милић.

Он је додао да је разговарано и о важним инфраструктурним пројектима, као што су изградња дионица ауто-путева из правца Вукосавља према Бијељини и из правца Сарајева према Београду, које ће ићи преко Брчког.

- То је низ заједничких интереса на чијој реализацији ћемо радити у наредном периоду и, ако будемо имали овакву сарадњу као до сада, са успјехом ћемо их окончати - рекао је Милић.