latinica  ћирилица
25/09/2020 |  13:09 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Прва СДС тражи извињење од Станивуковића

Прва српска демократска странка (Прва СДС) позвала је данас кандидата за градоначелника Бањелуке Драшка Станивуковића да се хитно извини грађанима Бањалуке, због тога што су његови активисти физички напали 65-годишњу жену током синоћњег окупљања ПДП-а у Обилићеву.
Прва СДС - Фото: РТРС
Прва СДСФото: РТРС

Прва СДС позива Станивуковића да се хитно и без одлагања изјасни о наводима да је приликом синоћњег окупљања у Обилићеву, у Улици царице Милице на броју 58., дошло до физичког напада на 65-годишњу жену, те да су кандидат Станивуковић и носилац листе ПДП-а Јелена Тривић, без обзира на овај инцидент, одржали предизборни скуп на локацији напада, као да се ништа није ни десило.

- Без обзира на мотиве напада, чињеница је да активиста ПДП-а, према тврдњама бројних свједока, уочи почетка окупљања ошамарио и оборио на под немоћну старицу због тога што је негодовала због одржавања скупа испод њеног стана - наглашавају из Прве СДС у саопштењу.

Како истичу, још страшније од тога што су Станивуковић и Тривићева, према тврдњама многобројних свједока, дошли на скуп непосредно након напада и одржали скуп као да се ништа није десило, те да им, како кажу, очигледно, није ни пало на памет да се извине жени због поступка активисте ПДП-а.

- Уколико је Станивуковићу заиста стало да грађана, како то тврди, већ синоћ је морао да се огласи и снажно огради од срамног поступка свог активисте, али он је, очигледно, изабрао да "гласно шути" о овом инциденту - закључила је Прва СДС у саопштењу.