latinica  ћирилица
25/09/2020 |  11:56 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Пуна подршка министара премијеру Вишковићу (ФОТО/ВИДЕО)

Потпредсједница Владе Републике Српске Сребренка Голић рекла је данас у Бањалуци да министри у Влади Српске, без обзира којем народу припадају, безрезервно подржавају премијера Радована Вишковића, те истакла да су напади на њега спиновани у Федерацији БиХ с циљем слабљења Републике Српске.
Министри у Влади Српске (фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Министри у Влади Српске (фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

Голићева је у обраћању јавности нагласила да министри осуђују нападе из ФБиХ на Вишковића којег сматрају за часног и поштеног човјека.

- Вишковић је вриједан, частан, поштен, радан и добар човјек и никада људе није дијелио по националности - рекла је Голићева која се јавности обратила у име министара Републике Српске.

Према њеним ријечима, Вишковић са великим успјехом и видљивим резултатима, одговорно и предано обавља функцију премијера, с циљем проспертитета Републике Српске и бољег живота грађана.

- Премијер Радован Вишковић никад није цијенио људе по националности, него по томе како обавља свој посао и по томе да ли је добар човјек. Он цијени људе по томе како обављају посао и да ли су добри. То знамо ми, његове колеге, сарадници, пријатељи и сви који га познају - додала је Голићева.

Она је навела да напади на Вишковића који долазе из ФБиХ обично спиновање и политикантско предизборно подметање усмјерено на слабљење институција Републике Српске и стицање јефитних политичких поена за поједине странке у Сарајеву.

Голићева је нагласила да су ови потпуно неутемељени напади израз огромних фрустрација јер је Република Српска политички стабилна, а ФБиХ већ двије године није у стању да пронађе минимум политичног јединства да формира владу и посвети се рјешавању кључних проблема, који су очигледни и који муче грађане тог дијела БиХ.

- Ми, министри у Влади Републике Српске, сматрамо да би рјешавање ових проблема који оптерећују и укупне односе у БиХ, био бољи начин да се води предизборна кампања, него сијање мржње и клеветање људи који чине све да будућност народа на овим просторима буде свјетлија - истакла је она.

Она је нагласила да министри стоје иза Радована Вишковића, прије свега као доброг и часног човјека, а онда и као премијера Републике Српске и дају му пуну подршку да, користећи све законом прописане норме, заштити себе и своју породицу.

Обраћању Голићеве присуствовали су министри у Влади Српске који су потписали заједничку изјаву.