latinica  ћирилица
25/09/2020 |  08:23 | Аутор: СРНА

Данас облачно, киша и пљускови послије подне у већини крајева

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно, вјетровито, с кишом, пљусковима и грмљавином, уз максималну температуру до 28 степени Целзијусових.
Промјенљиво облачно (фото:Славица Рачић) - Фото: РТРС
Промјенљиво облачно (фото:Славица Рачић)Фото: РТРС

Током пријеподнева наоблачење се очекује од југа, југозапада и запада према централном појасу, а затим сјеверу и сјевероистоку.

На југу и југозападу ће бити пљускова и грмљавине, локално и обилнијих падавина, док се најмање падавина очекује на сјеверу и сјевероистоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завида.

Послије подне и према вечери нова зона облачности и падавина прошириће се на већину предјела, дајући кишу и пљускове, а биће и грмљавинских процеса.

У ноћи на суботу очекује се захлађење и разведравање у западној половини земље.

Дуваће умјерен вјетар јужног смјера, повремено са јаким ударима југа, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха биће од 21 до 26, на планинама од 17, а на сјевероистоку и до 28 степени Целзијусових.

Температура јутрос у 8.00 часова: Бјелашница седам степени Целзијусових, Рудо 11, Хан Пијесак, Чемерно, Соколац, Зворник, Сребреница, Вишеград и Невесиње 12, Зеница, Гацко и Фоча 13, Калиновик и Билећа 14, Мркоњић Град, Нови Град и Градишка 15, Бањалука, Сарајево, Мраковица, Приједор и Добој 16, Бијељина и Тузла 17, Дринић и Требиње 18, Шипово 19, Мостар 20, Рибник 21, Мљечаница и Неум 22 степена Целзијусова.