latinica  ћирилица
24/09/2020 |  17:57 | Аутор: СРНА

Ђукановић честитао Бечићу

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић честитао је Алекси Бечићу избор за предсједника Скупштине Црне Горе и пожелио му успјех у обављању те одговорне дужности, на добро државе и свих њених грађана.
Мило Ђукановић - Фото: Getty Images
Мило ЂукановићФото: Getty Images

Ђукановић је изразио увјерење да ће и у новим политичким околностима, у складу са уставним овлашћењима, сви обезбиједити максималну посвећеност економском и демократском развоју земље, као и даљој изградњи црногорског грађанског мултиетничког друштва.

- Споразум који сте недавно потписали са коалиционим партнерима, којим се афирмише европски и евроатлантски пут Црне Горе, гарантује поштовање преузетих међународних обавеза и изражава спремност за наставак реформи и брже усвајање европских стандарда, потврђује исправност добро одабраног и трасираног стратешког курса наше државе - навео је Ђукановић.

Алекса Бечић, лидер једне од три коалиције које су побиједиле на изборима у Црној Гори 30. августа, изабран је јуче на конститутивној сједници за предсједника Скупштине Црне Горе, док је Здравко Кривокапић предложен за мандатара за састав нове црногорске владе.