latinica  ћирилица
24/09/2020 |  15:46 | Аутор: СРНА

Стевановић: У пројекте из области популационе политике уложено више од 10 милиона КМ

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је данас да је ова локална заједница у протеклих 10 година уложила више од 10 милиона КМ у пројекте из области популационе политике, а један од њих је и реконструкција кошаркашког терена поред Основне школе "Свети Сава".
Цвијановић у Зворнику - Фото: РТРС
Цвијановић у ЗворникуФото: РТРС

Стевановић, који је данас са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић обишао овај спортски терен, рекао да је његова реконструкција још један знак бриге према најмлађима, како пресједнице Републике, тако и пријатеља преко Дрине, односно Покрајинске владе Војводине који су помогли у реализацији овог пројекта.

- Ово није први пројекат, а неће бити ни посљедњи. Наравно живот и суштина јесте брига о нашим најмлађим - рекао је Стевановић новинарима у Зворнику.

Он је нагласио да Град Зворник годинама води популациону политику, додавши да су 2010. године направљене неке смјернице које су у потпуности испоштоване.

- Значи, најприје брига о рађању, па о породилишту, обданишту, основним, средњим школама, факултету, спортским теренима, дворанама...Све то што смо улагали у посљедњих 10 година вриједи више од 10 милиона КМ. `Шлаг на торту` је спортски терен за наше најмлађе суграђане који ће користити прије свега ђаци градске основне школе - рекао је Стевановић.

Он је навео да је ово трећа по величини школа у Српској која сваке године има скоро идентичан број ђака, а неких година и више, на шта су, такође, поносни.

Град Зворник је са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину Војводине реконструисао кошаркашки терен поред Основне школе "Свети Сава".

Подлогу за кошаркашки терен донирао је Покрајински секретаријат, док је град Зворник обезбједио нове конструкције кошева и урадио расвјету.