latinica  ћирилица
24/09/2020 |  12:21 ⇒ 14:49 | Аутор: СРНА

Влада Српске гради стамбене објекте за младе брачне парове и самохране родитеље

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић изјавила је данас у Бањалуци да ће Влада Српске реализовати пројекат изградње стамбених објеката за младе брачне парове и самохране родитеље у руралним подручјима, чији је циљ демографска обнова и останак становништва у Српској.
Станови - Фото: РТРС
СтановиФото: РТРС

Давидовићева је навела да ће јавни позив, на који ће се моћи пријавити млади брачни парови, бити расписан у октобру и трајаће 30 дана.

- Ријеч је о пројекту чији је циљ демографска обнова и заустављање одлива становништва, а корисници ће бити бирани конкурсном процедуром. Због изражене депопулизације у руралним срединама, предложена мјера приоритетно ће бити реализована у неразвијеним и изразито неразвијеним локалним заједницама - рекла је Давидовићева након сједнице Владе Српске која је усвојила Информацију о потреби улагања у пројекте из ресорне надлежности Министарства породице, омладине и спорта.

Она је нагласила да ће пројектом бити обухваћени млади брачни парови доби до тридесет година који имају једно или планирају рађање другог дјетета, а који располажу или имају у власништву земљиште адекватно за изградњу стамбене јединице.

Давидовићева је навела да су у току разговори са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде које би требало да подржи овај пројекат, односно да субвенцијама буду подржани млади људи који желе да се баве пољопривредом.

Повезане вијести:

Влада одржала сједницу; Средстава за социјално збрињавање радника