latinica  ћирилица
24/09/2020 |  11:48 ⇒ 12:34 | Аутор: sputniknews.com

Путин предложен за Нобелову награду за мир (ФОТО)

Руски писац Сергеј Комков саопштио је да је предложио предсједника Русије Владимира Путина за Нобелову награду за мир 2021. године.
Владимир Путин (фото:@KremlinRussia_E) - Фото: Тwitter
Владимир Путин (фото:@KremlinRussia_E)Фото: Тwitter

- Процес након подношења моје пријаве Нобеловом комитету већ је започео! И нико га не може зауставити - написао је Комков на својој страници на Фејсбуку.

Пријаву за номинацију Путина за награду за мир Нобелов комитет у Ослу примио је 10. септембра, послије чега је америчка страна номиновала америчког предсједника Доналда Трампа, рекао је Комков.

- Данас је ово фактички моја четврта пријава за Нобелову награду за мир. Она је послата 9. септембра ове године, а 10. септембра пријаву је примио Нобелов комитет за мир у Ослу у сједишту Нобеловог комитета - рекао је Комков на конференцији за новинаре "О номиновању предсједника Русије Владимира Путина за Нобелову награду за мир 2021. године".

Академик је додао да је помно пратио пут препорученог писма и напоменуо да је одмах по пријему руске пријаве америчка страна номиновала Трампа.

Раније је Фокс њуз јавио да је Трамп номинован за Нобелову награду за мир 2021. године.

Америчког предсједника номиновао је норвешки посланик Кристијан Тибринг-Гједе за посредовање у мировном споразуму између Израела и Уједињених Арапских Емирата.