latinica  ћирилица
21/09/2020 |  15:35 ⇒ 16:26 | Аутор: СРНА

Позив Мостарцима да се региструју за гласање (ФОТО)

Носилац Листе "Остајте овдје - Заједно за наш Мостар" Велибор Миливојевић изјавио је данас у Београду да су предстојећи локални избори у Мостару од судбинске важности за српски народ у долини Неретве и да је због тога пресудна подршка Мостараца из Србије и иностранства.
Велибор Миливојевић и Миодраг Линта - Фото: РТРС
Велибор Миливојевић и Миодраг ЛинтаФото: РТРС

Током сусрета са народним послаником у Скупштини Србије Миодрагом Линтом, Миливојевић је позвао све Мостарце да се пријаве за гласање путем поште до 6. октобра и помогну свом народу да се изборе за бољу будућност и бољи Мостар.

Миливојевић је подсјетио да Срби никада након рата у Градском вијећу Мостара нису имали своје представнике и да сада по први пут виде шансу да могу да се изборе за своје мјесто и изаберу легитимне представнике.

Он је подсјетио да мостарски Срби на предстојеће изборе излазе јединствени и да су Листу "Остајте овдје - Заједно за наш Мостар" подржали СНСД, СДС, те сва српска удружења, као и званичници Републике Српске и Србије.

Представници Изборног штаба нагласили су да им је циљ да у Градско вијеће Мостара буду изабрани представници који ће бити истински глас Срба и свих грађана Мостара који желе једнака права за све.

Наглашено је да је визија Листе "Остајте овдје - Заједно за наш Мостар" да Срби буду фактор помирења у граду на Неретви и донесу позитивне промјене.

Састанак у Београду (Фото: РТРС)

Линта је изразио подршку носиоцу листе Миливојевићу и мостарским Србима, те поздравио постигнуто јединство.

Он је апеловао на све Србе који су поријеклом из Мостара да се региструју до 6. октобра и тако стекну право да гласају и помогну Србима у Мостару да изаберу своје представнике који ће се искрено борити за права свог народа.

На састанку је напоменуто да Срби још нису конститутиван народ у Херцеговачко-неретванском кантону, да је у Градској управи од око 400 запослених тек 25 Срба, да немају право на српски језик, ни ћирилично писмо, те да су све то разлози због којих је пресудно да Срби добију своје легитимне представнике.

Истакнуто је да је због тога пресудна улога мостарских Срба који су 1992. године протјерани из свог града, а који могу да се региструју и тако остваре право да гласају на изборима и помогну да Мостар буде и српски град.

Састанак у Београду (Фото: РТРС)

Рок за регистрацију за гласање путем поште који је одредила Централна изборна комисија БиХ је 6. октобар ове године у поноћ.

Сви који желе да се региструју за гласање поштом могу да добију информације и помоћ око регистрације на број телефона +387 66 767474 или мејлове: glasajzamostar@gmail.com, ostajteovdje@gmail.com.