latinica  ћирилица
21/09/2020 |  12:17 ⇒ 12:19 | Аутор: СРНА

Исидора Боровчанин златна међу млађим сениоркама

Каратисти соколачког Карате клуба Гласинац освојили су три медаље, по једну златну, сребрну и бронзану на Првенству Републике Српске за кадете, јуниоре и млађе сениоре и показали да су се и у вријеме пандемије добро припремали.
Исидора Боровчанин -
Исидора Боровчанин

Тренер овог карате клуба Миодраг Боровчанин рекао је Срни да је члан Гласинца Исидора Боровчанин освајањем златне медаље још једном показала да је неприкосновена у Српској у категорији млађих сениорки у катама појединачно.

Марији Ђурковић, њеној клупској колегиници, припала је сребрна медаља у категорији јуниорки до 53 килограма у борбама појединачно.

Члан Карате клуба Гласинац Софија Тошић изборила се за бронзану медаљу у категорији јуниорке до 59 килограма, појединачно.

Тренер Боровчанин је изразио задовољство што је послије дуже паузе, од почетка пандемије вируса корона, организовано прво званично такмичење у Српској, на коме су млади каратисти показали добре резултате.

- Јучерашње такмичење организовано је на врхунском нивоу, уз поштовање свих мјера Републичког штаба за ванрдене ситуације, а резултати такмичара Гласинца приказали су спремност на високом нивоу, што су поврдиле и три освојене медаље - истакао је он.

Првенство Српске у каратеу за кадете, јуниоре и млађе сениоре у поједначној и екипној конкуренцији одржано је јуче у Бањалуци, у организацији Карате савеза Републике Српске.