latinica  ћирилица
20/09/2020 |  19:38 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Милионска улагања Владе Српске у Нови Град (ВИДЕО)

Улагања у инфраструктуру на подручју Новог Града не престају. Српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик, са руководством општине, отворио је рекоструисану дионицу пута и мост у селу Мала Новска Рујишка надомак ове општине. Без обзира на досадашња милионска улагања у овој локалној заједници, подршка највиших нивоа власти, неће изостати ни у будућности, поручио је Додик најављујући нове пројекте.
Додик у Новом Граду - Фото: РТРС
Додик у Новом ГрадуФото: РТРС

Макадамски пут, прашина, те прекид саобраћаја током великих падавина, за око 350 мјештана Мале Новске Рујишке од данас су прошлост. Асфалтиран је пут дужине 480 метара, два плочаста пропуста, а мост реконструисан.

Реализацију пројекта финансирала је Влада Републике Српске са стотину хиљада марака, посредством министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Мирослав Дрљача, начелник општине Нови Град истакао је јако важну сарадњу ове општине са Министарством пољопривреде које провело највише пројеката.

- Ми тежимо да се остане и да се живи на селу. Велики број наших становника, око двије трећине, па нам је интерес да се они и баве пољопривредом - рекао је Дрљача.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић је рекао да унапређење пољопривреде не значи само издвајање подстицајаја за пољопривредне произвођаче.

- Свјесни смо да је потребно улагање и у инфраструктуру на сеоском подручју и ми смо то препознали. Ово је само један од пројеката који је Министарство подржало у Новом Граду. Ми ћемо наставити да подржавамо сличне пројекте везане за одбрану од поплава и за санацију још путева у другим дијеловима општине - додао је Пашалић.

У Новом Граду на помолу су нови пројекти. У наредном периоду почиње асфалтирање пута од Мале Новске Рујишке до села Јоховица, у дужини од километар и по, најавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Бољи услови живота и оппстанак на селу заједнички је циљ локалних, републичких, али и српких представника власти на бх. нивоу.

- У данашње вријеме кризе изаване пандемијом нема великих и малих пројеката. Можда је ово мало за потенцијал републике, али је велико за ове људе који живе овдје. Овај пројекат је доказ наше способности да можемо и у овим временима да се бавимо оваквим важним питањима - истакао је Додик.

Додик је истако да је руководство Новог Града примјер доброг вођења једне локалне заједнице.

- Мирослав Дрљача је човјек који је способан да води локалну заједницу и који је апсолутно на прави начин распоредио приоритете и жели да приђе сваком човјеку, сваком селу и сваком грађанину. Ми смо овдје да то подржимо и то ћемо радити и у будућности - додао је Додик.

Кредитним средствима и средствима владе Републике Срспке, само у овој години на подручју Новог Града, у инфраструктурне пројекте уложено је два милиона марака, док је у посљедње четири године влада Срспке у ову локалну заједницу уложила 12 милиона марака.