latinica  ћирилица
20/09/2020 |  07:49 | Аутор: РТС

Шварцман елиминисао Надала (ВИДЕО)

Аргентински тенисер Дијего Шварцман направио је велико изненађење на мастерсу у Риму и елиминисао браниоца титуле Рафаела Надала.

Шварцман је одиграо најбољи меч у досадашњем току каријере и савладао Надала у четвртфиналу резултатом 6:2, 7:5.

Дуел је трајао нешто више од два сата, а Дијего је у њиховом јубиларном мечу дошао до првог тријумфа над Рафом и то на шљаци турнира који је освајао девет пута.

Играчи су били равноправни до 2:2 у првом сету, када је "бик са Мајорке" и пропустио једну шансу да одузме сервис ривалу. Шварцман се извукао и до краја првог сета на терену је постојао само један тенисер.

Аргентинац је играо као у трансу, погађао све што је пожелио, чак су му у терен улазиле и оне лоптице за које се мислило да ће завршити у ауту.

Надал дуго није био тако надигран у једном делу игре на шљаци, па је "ел пеке" потпуно заслужено дошао до вођства за 48 минута.

Наставио је у истом ритму, иако је Шпанац покушавао да се тргне из летаргије и промијени ритам. Успјевало му је и држао се до средине сета, али се онда десило нешто због чега је Шварцман показао да је зрео за коначни тријумф.

Направио је један брејк, па га је изгубио када је сервирао за тријумф. Направио је други брејк, који је такође изгубио када је сервирао за пласман у наредну рунду. Међутим, није одустајао и трећи пут узастопно је одузео сервис "краљу шљаке" и на крају је награђен – остварио је највећи успјех у каријери.

- Било је лудо, тенис је луд. Посљедње три недјеље су биле веома лоше, нисам играо добро, али сам данас одиграо најбољи тенис у каријери. Слично као и на Ролан Гаросу против Надала прије неколико година. Нисам размишљао о томе да ћу га савладати јер сам био у лошој форми - рекао је по окончању сусрета.

С друге стране, освајач 19 гренд слемова је одиграо једну од најслабијих партија ове сезоне, направио је чак 30 неизнуђених грешака, уз 17 винера, док је његов противник имао скор 31:21.

Он ће се за финале борити са Денисом Шаповаловом из Канаде, који је први пут у каријери дошао до полуфинала неког мастерса.

Шаповалов је у три сета елиминисао Григора Димитрова (6:2, 3:6, 6:2) и забиљежио највећи успјех у каријери на турнирима из серије 1.000.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 3.465.045 евра.