latinica  ћирилица
19/09/2020 |  14:53 | Аутор: СРНА

У недјељу сунчано и пријатно топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ у недјељу ће бити сунчано и угодно топло вријеме.
Сунчано -
Сунчано

Ујутру се у већини предјела очекује облачно и свјежије, локално с маглом по ријечним долинама и котлинама која ће се дићи до поподневних часова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од осам до 13, на југу око 17, у планинама од шест, а максимална од 24 до 29, у планинама од 18 степени Целзијусових.

Дуваће углавном слаб вјетар, током дана на сјеверу и сјевероистоку до умјерен источни, на југу западни.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, док је на југу и југозападу било сунчаније.

Најтоплије данас је било у Херцеговини - Требиње, Мостар и Широки Бријег 28 степени, а Билећа 26.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 10, Борје 13, Калиновик 14, Чемерно 15, Кнежево и Мраковица 16, Мањача 17, Пале, Мркоњић Град, Прњавор и Иван Седло 18, Соколац, Котор Варош, Србац, Бихаћ и Шипово 19, Сребреница, Шамац, Градачац, Тузла, Челинац, Лакташи и Хан Пијесак 20 степени.

У Источном Сарајеву, Бањалуци, Градишки, Приједору, Бугојну, Фочи, Санском Мосту измјерен је 21 степен, у Добоју, Бијељини, Угљевику, Новом Граду, Рудом и Рибнику 22, у Рогатици, Братунцу, Ливну и Вишеграду 23 степена Целзијусова.