latinica  ћирилица
18/09/2020 |  15:39 ⇒ 19:35 | Аутор: СРНА

Којић: Психички поремећене особе се злоупотребљавају за ударе на Српску

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић изјавио је да се пред правосуђем на нивоу БиХ поново појављује један у низу лажних свједока с циљем удара на Српску и да у Републичком центру знају о ком је лажном свједоку ријеч.
Милорад Којић - Фото: СРНА
Милорад КојићФото: СРНА

- То су људи који су инструисани од одређених структура, прије свега обавјештајних, и тужилаца који су по налогу СДА и бошњачке политике у Тужилаштву БиХ како би производили одређене афере и како би кроз лажно свједочење оптуживали људе за догађаје са којима немају никаквих додирних тачака - рекао је Којић.

Он је нагласио да је ријеч о психички поремећеном човјеку, који је за новац 2017. године лажно оптужио лица у процесу који се водио пред Судом БиХ, као и премијера Радована Вишковића, који нема никакве везе са тим догађајима.

- Оно што је овдје специфично и индикативно да се ово појављује три године након што је овај лажни свједок изрекао ту лаж пред Судом БиХ. Очигледно је да те обавјештајне и политичке структуре на нивоу БиХ желе да уклоне сваког ко јача Републику Српску - каже Којић.

Он је подсјетио да су из Републичког центра ранијих година упозоравали да се правосудне институције на нивоу БиХ кроз процесе ратних злочина злоупотребљавају и користе са циљем смањења легитимитета Републике Српске до коначног укидања.

- То је она тежња коју Бошњаци имају од 1992. године како би направили БиХ као муслиманску државу. Зато се премијер Вишковић сада оптужује јер ради на јачању Републике Српске - појаснио је Којић.

Он каже да је очигледно да су те структуре процијениле да је тренутак да се кроз овакве притиске Меморијалног центра и позиве на подношење кривичне пријаве, Вишковић дискредитује у јавности и да се склони са позиције.

- То желе како би се прекинуо ланац заједно са комплетним руководством Републике Српске на економском јачању и стабилности Српске, посебно кроз процесе који се одвијају у складу са специјалним и паралелним везама са Србијом - рекао је Којић.

Он сматра да не треба насједати на овакве и сличне провокације, јер је познато из које кухиње такве провокације долазе.

Којић истиче да су шизофрени људи и људи који имају одређене психичке поремећаје за малу количину новца спремни да продају комплетан српски народ.

- Нажалост, такви и слични људи су утицали да данас часни и поштени Срби одговарају и леже у затворима за ратне злочине - нагласио је Којић.

Он је поручио да је Републички центар на половини посла да објави списак свих свједока који су давали лажне изјаве, а на основу којих су Срби пресуђени и данас леже у затворима, те на основу којих се покушавају етикетирати сви који желе да јачају Републику Српску.

Којић је додао да је Републички центар ову активности раније најавио.