latinica  ћирилица
17/09/2020 |  19:30 ⇒ 22:12 | Аутор: РТРС

Рио Аве до побједе над храбрим Борцем у самом финишу (ФОТО)

Фудбалери Борца поражени су од Рио Аве у другом колу квалификација за Лигу Европе (0:2). Оба гола састав из Португала постигао је у посљедњим тренуцима меча.
Борац - Рио Аве - Фото: РТРС
Борац - Рио АвеФото: РТРС

Фудбалери Борца нису успјели елиминисати Рио Аве и заказати дуел са Бешикташем, али су храбро пали! Португалци су до голова дошли у самом финишу меча. Прво је погодио Тарантини у 90. минуту, а онда и Јамбор у четвртом минуту судијске надокнаде. Да су Бањалучани издржали још који минут, ушло би се у продужетке, можда и пенале, ко зна како би завршио дуел. Ипак, Борац није разочарао, сјајно се носио са екипом која је 10 пута скупља од Борца.

- Покушали смо да будемо стрпљиви. Надали смо се да можемо играти за један гол, и били смо близу. Жао ми је момака, продужеци који би услиједили, сигурно би се консолидовали, и била би потпуно друга прича. Пораз је висок, и боли. Честитам Рио Аву, нису баук, али у овом тренутку су били спретнији и срећниј од нас - поручио је тренер Владо Јагодић послије меча.

Ток меча:

21.52 - И још један погодак. Погодио је хрватски интернационалац Никола Јамбор за 0:2. Сада је све готово.

21.49 - Пожутио је Кајкут због приговора.

21.47 - Четири минута судијске надокнаде.

21.45 - 90 минут и гол за госте! Тарантини је погодио из другог пута. Какав пех за Борац!

21.43 - Прва измјена у Борцу. Ушао је у игру искусни Саша Кајкут, а изашао Јово Лукић. До краја још три минута и судијска надокнада.

21.38 - Поново Рио Аве доминира тереном, велика офанзива гостију, али Борац се одлично брани.

21.35 - Тарантини главом са 7 метара, Павловић брани уз помоћ стативе! Доста среће за Борац.

Борац - Рио Аве (Фото: РТРС)

21.32 - Пијацон из волеја одлично хвата лопту, али Павловић фантастичном интервенцијом спашава Борац. Била је то најбоља прилика на утакмици, још увијек је 0:0.

21.27 - Борац пријети из прекида. Послије центаршута Закарића, Милојевић главом са 10-ак метара, али преко гола.

21.20 - Реис са 20-ак метара, али високо преко гола Павловића.

21.16 - Други жути картон за госте, Карлос Мане покушао је изнудити пенал, али дански арбитар због симулирања показао му је јавну опомену.

21.15 - Прошло је и 60 минута игре, и даље на Градском стадиону без голова, Борац - Рио Аве 0:0.

21.10 - Опасан напад гостију, али Бртан у посљедњем тренутку избацује лопту у корнер.

21.03 - Одлична прилика за Борац! Лукић је повукао лопту, ушао у шеснаестерас, можда је требао и сам завршити акцију, асистирао је Закарићу који шутира преко гола.

21.02 - Почело друго полувријеме, послије првих 45 минута Борац - Рио Аве 0:0.

Прво полувријеме прокоментарисао је помоћни тренер Борца Зоран Драгишић:

- Захтјевна утакмица, тражи се пуно трчања, али вјерујемо да ћемо добити једну или двије прилике за контру или полуконтру, како би дошли до шансе, али и гола - нагласио је Драгишић.

Борац - Рио Аве (Фото: РТРС)

20.45 - Крај првог полувремена, без голова. Одличан отпор Борца саставу из Португала. Са оптимизмом се исчекује друго полувријеме.

20.42 - Неколико одличих потеза Владана Даниловића, који је показао сав свој раскошни таленат.

20.37 - Први картон на утакмици уписао је фудбалер Рио Аве Бруно Мореира.

Борац - Рио Аве (Фото: РТРС)

20.32 - Рио Аве загосподарио Градским стадионом, посјед лопте 71:29 у корист гостију.

20.30 - Одлична реакција Марка Јовановића, који је пожртвованом интервенцијом блокирао ударац Манеа из веома изгледне ситуације.

20.27 - Слободан ударац са врха шеснаестерца за Португалце, Пјацон преко гола. Како утакмица одмиче, Рио Аве све опаснији, што је и било за очекивати.

20.25 - Још једном Сантос покушава, овај пут из велике даљине, из слободног ударца, али Павловић опрезан и хвата лопту.

20.23 - Прва велика прилика за Рио Аве. Послије корнера, одбијену лопту са 12 метара захвата Сантос, али на срећу ударац иде по средини гола, и Павловић то брани.

Борац - Рио Аве (Фото: РТРС)

20.20 - Распламсала се утакмица на Градском стадиону. За сада без великих прилика, али Борац одлично стоји на терену.

20.11 - Још један опасан напад Борца, али послије Даниловићевог покушаја, нови корнер. Па опет послије центаршута Закарића, још један, па још један корнер. Велики притисак Борца.

20.10 - Десетак мините игре, Борац одлично парира реномираним гостима. За сада изабраници тренера Владе Јагодића дјелују веома компактно на терену.

20.06 - Лукић је добио једну дубинску лопту, али није је најбоље примио, а имао је отворен пут према голу Кијешека.

20.05 - Борац у првим минутама потпуно равноправан ривал, чак је и једном запријетио преко Врањеша, али ударац је блокиран, и на крају само први корнер за бањалучане.

20.00 - Почео је меч на Градском стадиону, Борац у својој традиционалној опреми "црвено-плавим" бојама, Рио Аве у "зелено-бијелој" опреми.

Загријавање пред утакмицу (Фото: РТРС)

19.30 - Познати су и састави за овај меч.

Борац: Павловћ, Јовановић, Даниловић, Ћосић, Дујаковић, Бртан, Лукић, Врањеш, Милојевић, Зиљкић, Закарић. Тренер: Владо Јагодић.

Рио Аве: Кијешек, Раис, Аугусто, Боревковић, Тарантини, Мореира, Жерардес, Пијацон, Мане, Пинто, Сантос. Тренер: Аугусто Гама.

Почетне поставе Борац - Рио Аве

Борац је у првом претколу савладао Сутјеску из Никшића (1:0) поготком Стојана Врањеша, а побједник дуела из Бањалуке у трећем претколу иде на ноге Бешикташу у Истанбул.

Арбитри овог дуела су Данци Петер Кјерсгаард-Андерсен, Ларс Хумелгард и Јакоб Лодал Линге Маструп, док ће четврти судија бити Бењамин Биљем-Јанцен.

Као што је познато, у овом мечу неће бити публике на трибинама, а ово је Борцу шести излазак на међународну сцену. Прву утакмицу у Европи Борац је одиграо баш на данашњи дан, 17. септембар 1976. када је савладао Римеланже из Луксембурга са 9:0 у тадашњем Купу побједника купова.

У току дана састали су се и предсједници ФК Борац и Рио Аве.