latinica  ћирилица
17/09/2020 |  18:39 ⇒ 18:42 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Најстрожа контрола поштовања мјера (ФОТО)

Координационо тијело за заразне болести у Црној Гори одлучило је да за сада не уводи нове епидемиолошке мјере већ да покрене додатне механизме најстроже контроле поштовања већ прописаних мјера и да пружи директну стручну помоћ медицинским установама у општинама.
Црна Гора - Фото: илустрација
Црна ГораФото: илустрација

Након данашње сједнице Координационог тијела из црногорске Владе је саопштено да се Црна Гора, попут више европских држава, након претходних мјера попуштања, нашла у очекиваној ситуацији повећане локалне трансмисије.

- Здравствени систем Црне Горе се успјешно носи са новонасталом ситуацијом, али је ради спречавања даљег ширења вируса корона неопходно моментално и најодлучније поступање – прије свега ригорозна контрола поштовања прописаних мјера и санкционисање прекршилаца без изузетака - закључено је на сједници.

Координационо тијело захтијева од надлежних инспекцијских органа на државном и локалном нивоу "највишу могућу ефикасност и конкретне резултате и то одмах".

На сједници је одлучено да у све општине буду упућени чланови Кризног медицинског штаба са циљем пружања стручне помоћи здравственим установама.

У Црној Гори су у протекла 24 часа од посљедица вируса корона преминуле три особе, а потврђено је 212 нових случајева инфекције од 857 тестираних узорака, саопштено је из Института за јавно здравље.