latinica  ћирилица
17/09/2020 |  08:19 ⇒ 19:39 | Аутор: Агенције

Борац вечерас за чудо против Португалаца

Деби на међународној сцени фудбалери Борца имали су на данашњи дан прије 45 година, а вечерас на Градском стадиону имаће прилику да напишу можда и најљепшу страницу клупске историје и први пут прескоче другу европску препреку.
Борац-Рио Аве (фото:fk borac) -
Борац-Рио Аве (фото:fk borac)

Тог 17. септембра 1975. пред препуним стадионом у Бањалуци декласирали су нејаки Римеланж из Луксембурга са 9:0, а овог пута од 20 часова им је противник португалски Рио Аве.

Трибине ће овај пут нажалост остати празне из добро познатих разлога. Свима је јасно да се квалитет премијерлигашког фудбала и оног у Примеири не може ни поредити, али у редовима "црвено-плавих" се не плаше и сматрају да када играју на свом терену нико не може да буде апсолутни фаворит.

- Не треба да се плашимо Рио Авеа, ако се ни они не плаше нас. Не бих да изгледа да не респектујем ривала, али знам добро за кога играм, у Борцу сам већ неко време. Поготово не треба да се бојимо јер играмо код куће. Смета ми када неко каже да је довољно то што смо у Европи прошли Сутјеску, не могу то да разумем. Надам се победи - нагласио је један од најбољих фудбалера Бањалучана Алмедин Зиљкић.

Шеф стручног штаба Владо Јагодић је истакао да нико не може играчима и њему да одузме наду да могу да се супротставе Португалцима и прођу у треће коло, што у 94 године дугој историји клуба није пошло за руком ниједној генерацији Бањалучана.

- Надам се да можемо до успјеха који клуб до сада није направио. Врло добро знам квалитете ривала. Имају четири искусна играча који су окосница тима, а око њих су окупљени млађи, дјелују доста добро. Форсирају игру до ноге с циљем да имају посјед лопте, скаутирали смо их у све три контролне утакмице које су одиграли. Имају и неких мана, а оне и чињеница да играмо на нашем терену нам буде оптимизам. Нажалост, нећемо имати подршку са трибина, али играчи знају да су навијачи уз њих. Нећемо се бранити, таква игра нам не би могла донијети ништа добро - истакао је Јагодић.

Стручни штаб неће моћи да рачуна на лијевог бека Александра Субића, који изостаје због повреде зарађене у дуелу са Сарајевом, под знаком питања је нападач Јово Лукић, који се пожалио на повреду адуктора, а Синиша Дујаковић је посљедњих дана тренирао пуним интензитетом и очекује се да започне сусрет.

Меч између Борца и Рио Авеа игра се на градском стадиону у Бањалуци са почетком у 20.00 часова.