latinica  ћирилица
16/09/2020 |  22:46 ⇒ 17/09/2020 | 12:42 | Аутор: СРНА

Чампара позвао Мехмедагића да покаже валидну диплому

Посланик СДА у Скупштини Кантона Сарајево Аљоша Чампара позвао је вечерас директора Обавјештајно-безбједносне агенције Османа Мехмедагића Осмицу да покаже валидну диплому.
Аљоша Чампара (Фото: AljosaChampara) - Фото: Facebook
Аљоша Чампара (Фото: AljosaChampara)Фото: Facebook

- Против Османа Мехмедагића немам ништа лично, али му поручујем да покаже валидну диплому и ја се никада више нећу бавити политиком - рекао је Чампара за телевизију Н1.

Он је истакао да двије-три године Мехмедагић сатанизује њега и његову породицу, а да је све кулминирало онда када је изјавио да онај ко нема дипломе не може обављати важне функције.

- Какву то поруку шаљемо младима? 2020. појављује се диплома да је завршио факултет 2013. године. Најжалосније од свега је да је ову диплому прогласио тајним документом. Ја против њега немам ништа лично, апсолутно. Ја му поручујем да покаже валидну диплому и ја се никада више нећу бавити политиком. Али он нема дипломе - рекао је Чампара.

На питање зашто предсједник СДА Бакир Изетбеговић толико инсистира да Мехмедагић води ОБА, Чампара је рекао да је могуће да су они пријатељи, али да са тим нема проблем.

- Али, ако неко не испуњава услове... па не могу ја отићи у болницу и оперисати, нисам ја доктор медицинских наука. Има квалитетних људи у ОБА, не мора он стално бити тамо - рекао је Чампара.

Он је додао да се Осмица мијешао у избор Кантоналног одбора СДА Сарајево и поставио је тамо свог рођака, који уопште није члан СДА.

- То ми је потврдио /Абдулах/ Скака, који је био на том састанку - рекао је он.

На оптужбе да руши предсједника Суда БиХ Ранка Дебевеца, Чампара је рекао да он нема проблем с тим човјеком, али је проблем ако Дебевец има двојно држављанство.

- Шта би са мном било када не бих имао диплому. Ја не могу да шутим ти на те ствари. Ја сам јавна личност - рекао је Чампара.