latinica  ћирилица
16/09/2020 |  19:18 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

Нова улагања Владе Српске у Бијељину (ВИДЕО)

Бијељина се посљедњих година развила у регионални центар који има велику подршку Републике за даљи напредак, изјавила је потпредсједница Владе Сребренка Голић.
Голићева и Поповић у Бијељини - Фото: СРНА
Голићева и Поповић у БијељиниФото: СРНА

Подршка се огледа у помоћи за важне инфраструктурне пројекте који ће убрзати развој привреде у овом крају.

Одлукама Владе, у Бијељини је у току реализација бројних пројеката од којих су највећи ауто-пут, гасификација, подизање индустријских зона и изградња нове аутобуске станице, каже градоначелник Мићо Мићић.

- Од 438 предмета, 403 су већ правоснажни и практично парцелација и уговори око експропријације земљишта за ауто-пут од Раче до Бијељине је завршено. Још давно је било земљиште за мост који се већ ради и дозволе, ради се на пројектовању - рекао је Мићић.

Недавно је завршен и пренос власништва са Републике на Град, старе жељезничке станице и пруге.

- Нарочито је значајно је што ће на том потезу бити изграђена модерна саобраћајница, будућа алеја, понос града Бијељине - поручио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић.

Влада је на локалну заједницу пренијела и акције предузећа "Град". У гасификацију Бијељине уложено је 20 милиона марака.

За школу "Кнез Иво од Семберије" биће издвојено 400.000 марака из пројекта енергетске ефикасности, којим су обухваћени бројни објекти у Српској.

Оно што би енергетски требали опремати, ради се енергетско снимање и они објекти који су најугроженији то су нам приоритети без обзира у којој општини и граду се налазили - изјавила је министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију и потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић.

Још један од стратешких пројеката је изградња туристичког комплекса Бусије на Мајевици, у чију изградњу инвеститор Светозар Михајловић планира уложити неколико десетина милиона марака.