X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
16/09/2020 |  17:28 ⇒ 17:29 | Извор: СРНА

Одгођено суђење за убиство српских војника у Сарајеву

Суђење команданту Специјалне јединице МУП-а такозване РБиХ Драгану Викићу и још тројици оптужених за убиство заробљених припадника ЈНА 1992. године у Сарајеву, које је било најављено за сутра, одгођено је до даљег.
Оптужени у предмету "Велики парк" Драган Викић и његов бранилац Фахрија Каркин - Фото: СРНА
Оптужени у предмету "Велики парк" Драган Викић и његов бранилац Фахрија КаркинФото: СРНА

Викићев бранилац, адвокат Адна Добојлић рекла је Срни да је сутрашње рочиште одгођено на захтјев једног од оптужених у овом предмету.

У предмету "Велики парк", осим Викића, оптужени су помоћник министра унутрашњих послова тадашње БиХ Јусуф Пушина, те припадници Јединице резервног састава полиције Нермин Узуновић и Младен Човчић.

Према оптужници, они су били информисани о заробљавању осам припадника ЈНА српске националности из транспортера у квару на подручју сарајевског насеља Добриња.

У оптужници је наведено да су оптужени били информисани о стављању под контролу и надзор полицијских и безбједносних структура заробљених војника ЈНА, који су потом изведени у Велики парк близу Дома полиције у центру Сарајева, гдје су убијени.

Тијела припадника ЈНА склоњена су и одвезена с циљем уклањања и прикривања доказа, али су пронађени посмртни остаци двојице убијених, док се за осталим тијелима још трага.

Датум одржавања наредног рочишта биће објављен накнадно.