latinica  ћирилица
16/09/2020 |  12:10 | Аутор: srpskainfo.com

Оптимизам у Борцу: Не треба да се плашимо Рио Авеа

У табору Борца с нестрпљењем очекују сутрашњи меч са Рио Авеом у 2. колу квалификација за Лигу Европе.
ФК Борац-конференција за новинаре -
ФК Борац-конференција за новинаре

Код играча и стручног штаба има доста оптимизма упркос чињеници да је ривал из веома квалитетне португалске лиге.

– Не треба да се плашимо Рио Авеа, ако се ни они не плаше нас. Не бих да изгледа да не респектујем ривала, али знам добро за кога играм, у Борцу сам већ неко вријеме. Поготово не треба да се бојимо јер играмо код куће. Смета ми када неко каже да је довољно то што смо у Европи прошли Сутјеску, не могу то да разумијем. Надам се побједи сутра – поручио је Зиљкић.

Шеф стручног штаба Бањалучана Владо Јагодић такође сматра да екипа може до побједе.

– Надам се да можемо до успјеха који клуб до сада није направио – поручио је Јагодић алудирајући на чињеницу да Борац никада није прескочио два ривала на међународној сцени.

Додао је да врло добро знају квалитете ривала, имају четири искусна играча који су окосница тима, а око њих су окупљени млађи, дјелују доста добро.

- Форсирају игру до ноге са циљем да имају посјед лопте, скаутирали смо их у све три контролне утакмице које су одиграли. Имају и неких мана, а оне и чињеница да играмо на нашем терену нам буди оптимизам. Нажалост, нећемо имати подршку са трибина, али играчи знају да су навијачи уз њих. Нећемо се бранити, таква игра нам не би могла донијети ништа добро – истакао је Јагодић.

Стручни штаб неће моћи да рачуна на лијевог бека Александра Субића који изостаје због повреде, а под знаком питања је нападач Јово Лукић који се јуче пожалио на повреду адуктора.

Утакмица између Борца и Рио Авеа игра се сутра с почетком у 20 часова, а судиће га дански арбитар Петер Кјерсгард-Андерсен.