X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
16/09/2020 |  11:29 ⇒ 13:27 | Извор: РТРС

Бесплатне туристичке туре у Бањалуци

Туристичка организација Републике Српске наставља са реализацијом бесплатних туристичких тура у најатрактивнијим дестинацијама Српске.
Туристичка понуда Бањалуке - Фото: илустрација
Туристичка понуда БањалукеФото: илустрација

Након што су бесплатне туристичке туре успјешно реализоване у Требињу, сви заинтересовани грађани и туристи у Бањалуци имаће прилику да упознају љепоте и знаменитости града на Врбасу из једног сасвим другог угла.

Овог пута ТОРС, уз подршку и сарадњу Туристичке организације Града Бањалука, а у циљу унапређења туристичке понуде и садржаја, као и у намјери да подржи туристичку привреду која је највише страдала од посљедица вируса корона, реализује пројекат бесплатних туристичких тура у Бањалуци.

Циљ пројекта је да се грађани и туристи упознају са туристичком понудом и занимљивостима Бањалуке, али и да се на овај начин подржи рад туристичких водича.

- Сви они који нам се придруже у туристичкој шетњи биће у прилици да крајишку љепотицу упознају из једног другачијег угла, јер их очекује веома занимљиво разгледање града са дајака, кроз вожњу бициклима, упознавање Бањалуке кроз прошлост, историју, модерну архитектуру - наводе из ТОРС-а.

Туре ће бити организоване сваки викенд - од 19. септембра до 4. октобра. Број мјеста по тури је ограничен, а сви заинтересовани све информације о сатници и мјесту полазака могу да добију на званичним страницама ТО Републике Српске и ТО Града Бањалука, као и на званичним Фејсбук страницама ТОРС и ТОБЛ.

Пријаве за учешће на турама могу да се изврше путем мејла upoznajbl@banjaluka-turizam.com

За предстојећи викенд предвиђене су двије туре - у суботу под називом "Духови прошлости" и недјељу "Дајак тура кроз Бањалуку".