latinica  ћирилица
16/09/2020 |  09:32 ⇒ 12:02 | Аутор: СРНА

Кривокапић: Дефинисана платформа за преговоре са партнерима

Лидери странака из Демократског фронта дали су сагласност носиоцу изборне листе коалиције "За будућност Црне Горе" Здравку Кривокапићу да почне разговоре о формирању будуће власти са колегама из два савеза "Мир је наша нација" и "Црно на бијело", пишу подгоричке Вијести.
Здравко Кривокпић (Фото: Luka Zeković/vijesti.me) -
Здравко Кривокпић (Фото: Luka Zeković/vijesti.me)

Кривокапић се јуче састао са Андријом Мандићем, Миланом Кнежевићем и Небојшом Медојевићем, разговарао је и са предсједником Социјалистичке народне партије Владимиром Јоковићем, а очекује се и почетак преговора са Алексом Бечићем /Мир је наша нација/ и Дританом Абазовићем /Црно на бијело/ о формирању нове власти.

Из Кривокапићевог тима "Вијестима" је саопштено да је са лидерима коалиције "За будућност Црне Горе" одржао састанак на коме је дефинисан преговарачки тим и установљена платформа на основу које ће се преговарати са коалиционим партнерима из остале двије побједничке коалиције.

- Сви учесници разговора су увјерени да ће преговори почети ускоро и успјешно се окончати, у складу са очекивањима грађана Црне Горе - саопштено је из Кривокапићевог тима.

Медојевић је за телевизију Н1 рекао да је сада најважније формирати снажну владу која има јаку политичку вољу, те изразио наду да ће албанске и бошњачке странке ући у нову владу.

- Разговори које смо имали указују да је то веома реално - навео је Медојевић и додао да ставови које он износи нису услов за формирање нове власти.

Говорећи у контексту борбе против криминала и корупције, Медојевић је наговијестио да очекује да буде дио нових институција.

- Уколико будем водио неку линију за борбу против организованог криминала, медији ће бити моји савезници - рекао је он.