latinica  ћирилица
15/09/2020 |  14:34 ⇒ 17:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Велики дан са Српску и Србију (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас, поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе да Срби, уједињени и сложни, могу да превазиђу све недаће, побиједе све проблеме и осигурају будућност наше дјеце.
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Гол) -
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Гол)

- Нема виших и важнијих вриједности од јединства нашег народа и слободе за коју су се наши преци борили, за коју ћемо се борити и у будућности - поручио је Вучић поводом празника, који од ове године Србија и Република Српска заједно обиљежавају 15. септембра.

Славимо, а то ће убудуће бити и државни празник, јединство и слободу, истиче Вучић у изјави за Танјуг и додаје да је данас велики дан за Србију, Републику Српску и цијели српски народ.

Он је подсјетио да данас славимо дан пробоја Солунског фронта, када су се, 15. септембра, војницима Србије, који су прошли кроз пакао Албаније и током ратног сукоба изгубили 50 одсто својих сабораца, прикључили добровољици из других српских крајева.

- Било их је 10 одсто из Херцеговине, Босне, Лике, Крајине, Баније, Кордуна, свих дијелова гдје су Срби живјели. Србин није могао да прихвати обавезу да ратује против Србина и пркључио се уз нашу једину црвено, плаво, бијелу заставу, која нас и данас уједињује - додао је он.

Вучић је нагласио да је важно да и данас, када се суочавамо са бројним изазовима и притисцима свијета, када видимо да, без обзира на економске успјехе, српски народ и даље очекују тешки дани - одговор мора бити јединство, слога и борба паметним политичким средствима за слободу српског народа.

- Ако смо јединствени, сложни уједињени, ми Срби, а ово није само државни празник, већ свесрпски, можемо да превазиђемо све недаће, побиједимо све проблеме, осигурамо и гарантујемо будућност наше дјеце - поручио је предсједник Србије.

Вучић је захвалио Србима у Републици Српској, али и српском народу у региону и свијету, који, како каже, помажу и који су се увијек залагали да слобода буде највеће опредјељење и вриједност српског народа и државе Србије.

- Честитам народу у Републици Српској и Србији празник, али и свим Србима широм свијета. Својом заставом се поносимо и чуваћемо је, умећемо да чувамо земљу, али и заједнички народ. Тако уједињени оставићемо траг у историји Европе и свијета и имаћемо добру и сигурну будућност - закључио је предсједник Србије.

      View this post on Instagram

Danas je veliki dan za Srbiju i Srpsku, za celokupan srpski narod. Danas slavimo jedinstvo i slobodu. Nema viših i važnijih vrednosti od jedinstva našeg naroda i slobode za koju su se naši preci uvek borili i za koje ćemo uvek morati, želeti da se borimo i u budućnosti. Čestitam narodu u Republici Srpskoj, čestitam narodu u Srbiji i svim Srbima širom sveta. Svojom zastavom, svojom prelepom crveno, plavo, belom zastavom se ponosimo i čuvaćemo je i umeti da čuvamo našu zemlju, ali umeti zajednički da čuvamo i naš narod. Tako ujedinjeni ostavićemo trag u istoriji i Evrope i sveta i imaćemo dobru i sigurnu budućnost.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 15, 2020 at 4:15am PDT