latinica  ћирилица
14/09/2020 |  15:20 | Аутор: СРНА

Милић: Сутра обиљежавање Дана српског јединства

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић потврдио је за Срну да ће сутра у Брчком пригодном свечаношћу бити обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе, празник који ће од овог 15. септембра убудуће обиљежаван у Републици Српској и Србији у знак сјећања на дан када је у Првом свјетском рату 1918. године пробијен Солунски фронт.
Градоначелник Брчког Синиша Милић - Фото: СРНА
Градоначелник Брчког Синиша МилићФото: СРНА

Дан српског јединства, слободе и националне заставе биће обиљежен полагањем цвијећа на Споменик српским браниоцима Брчког.

Присуство обиљежавању овог празника потврдили су представници свих српских политичких партија и удружења проистеклих из протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата, те свештенство Српске православне цркве.

Влада Републике Српске усвојила је 10. септембра закључак да се 15. септембар обиљежава као Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Републички органи и јединице локалне самоуправе биће у обавези да обиљеже овај дан уз обавезно истицање заставе Републике Српске.

Руководства Српске и Србије договорила су на састанку крајем августа у Београду обиљежавање заједничког празника Српске и Србије - 15. септембра, дана када је пробијен Солунски фронт.