latinica  ћирилица
14/09/2020 |  13:42 ⇒ 17:43 | Аутор: СРНА

Тадићева није дошла на саслушање, нови датум 24. септембар

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, која је данас требала бити саслушана у својству свједока пред Привременом истражном комисијом Представничког дома парламента БиХ за утврђивање стања у правосуђу, није се одазвала позиву, те ће поново бити позвана 24. септембра.
Сарајево - Привремена истражна комисија - сједница - Фото: СРНА
Сарајево - Привремена истражна комисија - сједницаФото: СРНА

Предсједавајући Комисије Дамир Арнаут рекао је да је Тадићева у петак, 11. септембра, обавијестила Комисију, да због раније преузетих обавеза, не може присуствовати данашњој сједници.

Чланови Комисије данас су усвојили приједлог да Тадићева буде саслушана у четвртак, 24. септембра, од 13.00 часова.

Ова комисија одредила је данас да главни тужилац Канцеларије дисциплинског тужиоца ВСТС-а Алена Курспахић Надаревић и замјеник главног дисциплинског тужиоца Мирза Омеровић на свједочење пред Комисијом буду позвани 1. октобра, док је саслушање предсједника Суда БиХ Ранка Дебевца планирано за 8. октобар.

Привремена истражна комисија позваће струковна удружења новинара - Друштво новинара БиХ, Удружење новинара Републике Српске и Удружење "БХ новинари" да одреде представнике који ће се појавити на свједочењу пред Комисијом на једној од наредних сједница, чији ће датум бити накнадно одређен.

Ова комисија заказала је за данас и саслушање судије Европског суда за људска права у Стразбуру Фариса Вехабовића. Његово саслушање планирано је за 15.45 часова путем виде-линка, објављено је на интернет страници парламента БиХ.