latinica  ћирилица
14/09/2020 |  11:49 ⇒ 11:49 | Аутор: СРНА

Вукотић: Нeцивилизацијски чин Бошњака на Влашићу

Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић сматра нецивилизацијским чином покушај стотињак Бошњака да на платоу Влашића спријече обиљежавање страдања 21 убијеног српског борца.
Душко Вукотић - Фото: РТРС
Душко ВукотићФото: РТРС

- Ко не поштује туђе жртве у принципу омаловажава своје жртве и не може очекивати поштовање својих жртава - рекао је Вукотић Срни.

Вукотић је позвао бошњачка ратна удружења да не праве инциденте на мјестима обиљежавања страдања српског народа, јер то не доприноси миру и суживоту два народа.

- Неприхватљиво је да Бошњаци са својом ратном заставом долазе на мјеста страдања српског народа и ремете мир српским жртвама које су убили припадници муслиманских снага под том заставом - закључио је Вукотић.

Парастос на платоу Меокрње на Влашићу за 21 српског борца које су убили припадници муслиманских снага у протеклом рату 12.септембра је покушало да спријечи стотињак Бошњака, који су стигли са ратним заставама тзв. Армије БиХ.

До већих инцидента није дошло због прибраности учесника окупљања и припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који нису насјели на провокацију Бошњака јер су донијели ратне заставе на мјесто великог страдања српских бораца.