latinica  ћирилица
14/09/2020 |  11:37 ⇒ 15:30 | Аутор: РТРС

Преминуо доктор УКЦ Српске Марко Пекија

Универзитетски клинички центар са дубоким жаљењем обавјештава јавност да је 13. септембра, након више од мјесец дана борбе са вирусом корона, преминуо уважени љекар Марко Пекија из Клинике за интензивну медицину за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра Републике Српске.
Марко Пекија (Fото:ukc-bl) -
Марко Пекија (Fото:ukc-bl)

- Љекари, особље и сви запослени у нашој установи имали су привилегију што су познавали уваженог младог љекара, те што су имали прилику да са њим сарађују.

Био је врхунски професионалац, пун етике и ентузијазма пред којим је била блистава каријера. Доктор Пекија је радио у Клиници интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ Републике Српске збрињавајући најкритичније пацијенте и спасавајући бројне животе, нажалост, битку против невидљивог непријатеља није добио - саопштено је из УКЦ.

Доктор Марко Пекија рођен је 8. септембра 1983. године у Бањалуци. Медицински факултет у Бањалуци је завршио 2013. године гдје и стекао звање доктора медицине. Након завршеног факултета своју професионалну каријеру је започео у Дому здравља Приједор 8. августа 2013. године.

У Клиници интензивне медицине за нехируршке гране Универзитетског клиничког центра Републике Српске је засновао радни однос 1. марта 2019. године гдје је добио специјализацију из области пулмологије у Клиници интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ Републике Српске.

Пословодство УКЦ Српске у име запослених изражава дубоко жаљење за изгубљеним младим животом колеге и радника, а породици преминулог љекара упућује искрено саучешће.

Комеморативна сједница поводом смрти Пекије биће одржана у сриједу, 16. септембра 2020. године у 10 часова у Универзитетском клиничком центру Републике Српске којој ће због епидемиолошке ситуације присуствовати само породица и колеге преминулог.