latinica  ћирилица
14/09/2020 |  08:25 ⇒ 09:09 | Аутор: РТРС

Мала Софија ускоро креће на физикалну терапију (ВИДЕО)

Мала Софија Маркуљевић за чије су лијечење сакупљали сви, грађани Србије, Српске и дијаспоре ускоро креће на физикалну терапију.
Дјевојчица Софија и њени родитељи -
Дјевојчица Софија и њени родитељи

У наредна три мјесеца мала хероина треба да добија велике количине стероида, па је и даље потребно да се стално прати њено здравствено стање.

Отац дјевојчице је снимак окачио на Твитер уз ријечи захвалности због пружене помоћи и подршке.

– Ћао другари, јављамо вам се из Лос Анђелеса, 10 дана након пријема Золгенсме! Протеклих неколико дана Софија је провела у болници, одређени параметри су били мало повишени, али хвала Богу, полако се враћају у нормалу. План је да наредна три мјесеца Софија добија велике количине стероида, стога је потребно перманентно праћење ситуације и константна провера параметара.

– Такође, ускоро почињемо са неопходном физикалном терапијом. Са вјером у Бога, идемо даље! Хвала вам свима сто сте и даље уз нас! - наведено је на Твитер профилу.

Софија Маркуљевић је рођена као здраво дијете, са високом оцјеном девет. Током првог мјесеца живота изгледала је као и све здраве бебе, али већ у другом мjeсецу Софија потпуно престаје да помјера руке.

Са два и по мјесеца је утврђено да је у питању ријетка, али изузетно прогресивна и смртоносна неуромишићна болест - спинална мишићна атрофија тип 1.