latinica  ћирилица
13/09/2020 |  20:00 | Аутор: СРНА

Савчић: Недопустиво је покушати спријечити да се ода пошта страдалима

Предсједник БОРС-а Миломир Савчић поручио је да чин одавања поште страдалима не представља никакву провокацију и да је недопустиво да се покуша спријечити као што је то јуче намјеравало стотињак Бошњака на платоу Влашића гдје је служен парастос за 21 убијеног српског борца.
Миломир Савчић - Фото: СРНА
Миломир СавчићФото: СРНА

- Сам чин одавања поште не представља никакву провокацију. Али спречавање одавања поште је заиста недопуштено, недозвољено и то је чин провокације. Значи ни мртвима не дају мира, а можемо мислити шта мисле о нама живима - рекао је Савчић Срни.

Према његовим ријечима, ако се наставе такве провокације онда оне никако не могу водити мирном суживоту, већ ће стално постојати разлози за сукобљавања.

- Овдје треба упутити озбиљну поруку, или ће сви имати право да одају пошту на достојанствен, цивилизован начин, како то налажу њихова вјера, обичаји, култура и традиција или неће имати нико, па да видимо онда шта ћемо - рекао је Савчић Срни.

Савчић је подсјетио да Срби не могу да дођу у Сарајеву на мјесто страдања својих сународника у Добровољачкој улици нити могу у Тузлу, да поставе обичну плочу да би рекли шта се ту догодило.

- Они су у Вишеграду поставили плочу да је то, не мјесто страдања, него геноцида, а то није тачно - напоменуо је Савчић.

Он сматра да треба пронаћи заједнички језик да то нису мјеста нити прилике за провокације било какве врсте.

Парастос на платоу Меокрње на Влашићу за 21 српског борца које су убили припадници муслиманских снага у протеклом рату јуче је покушало да спријечи стотињак Бошњака, који су стигли са ратним заставама тзв. Армије БиХ.

До већих инцидента није дошло због прибраности учесника окупљања и припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који нису насјели на провокацију Бошњака јер су донијели ратне заставе на мјесто великог страдања српских бораца, јавио је дописник Срне.