latinica  ћирилица
13/09/2020 |  18:10 ⇒ 18:49 | Аутор: РТРС

Хајдер: Све похвале УКЦ од СЗО за рад током пандемије вируса (ВИДЕО)

Рад Универзитетског клиничког центра Републике Српске за вријеме пандемије вируса корона од стране СЗО оцијењен је високом оцјеном, поручио је помоћник директора УКЦ Српске доктор Слободан Хајдер, гостујући у емисији Здравосфера.
Слободан Хајдер - Фото: РТРС
Слободан ХајдерФото: РТРС

- Послије посјете представника СЗО добили смо комплименте за брзу реакцију. Још у фебруару када је све кренуло и када је директор Владо Ђајић истакао да ћемо имати проблема са пандемојом, мало нас је вјеровало да ће то попримити овакве обрисе, али смо се почели припремати за вирус- нагласио је Хајдер.

Он је истакао да је посебно изненађен, и то позитивно био савјетник регионалног директора СЗО за европски регион Фабио Скано.

- Он је нагласио да је у право вријеме припремљено ковид одјељење, операциона сала, и све оно што прати ову пандемију. Истакао је да били спремни и да помогну и едукују и друге болнице и љекаре - рекао је Хајдер.

Хајдер је нагласио да су у СЗО били изненађени лијечењем и приступом особама на респираторима у УКЦ Републике Српске, те су похвалили рад љекара.

Емисију Здравосфера можете погледати и ОВДЈЕ.