latinica  ћирилица
13/09/2020 |  17:01 | Аутор: СРНА

Мајкл Блумберг улаже 100 милиона долара за Бајдена

Милијардер Мајкл Блумберг, који је уложио стотине милиона долара у своју предсједничку кампању као демократа 2020. године прије него се повукао, планира да да најмање 100 милиона долара као помоћ Џозефу Бајдену у борби против предсједника републиканца Доналда Трампа на Флориди, пише "Вашингтон пост".

Овај бивши градоначелник Њујорка донио је ову одлуку прошле седмице након извјештаја да Трамп разматра да потроши својих личних 100 милиона долара на Флориди.

Трамп је прошле седмице рекао новинарима да је спреман да на Флориду уложи и властити новац ако треба.

Трампов изборни штаб и Републиканска национална комисија саопштили су раније да су заједно прикупили 210 милиона долара у августу, што је далеко мање од суме коју је прикупио Бајден - 364,5 милиона долара.

Према истраживањима јавног мњења на Флориди, оба кандидата имају приличну подршку, па је Блумберг сматрао да је потребно обратити пажњу на ову државу, пише лист.

- Мајкл Блумберг посвећен је томе да порази Трампа и то ће се догодити у одређеним државама - рекао је Блумбергов савјетник Кевин Шикеј.

Он је додао да ће уложени новац значити да ће демократе и Бајден моћи још више да уложе у друге кључне државе као што су Пенсилванија, што ће бити од кључне важности за побједу Бајдена.

Флорида је једна од највећих "награда" на изборима, вјероватно, најскупља у смислу предизборне кампање.