latinica  ћирилица
12/09/2020 |  12:53 ⇒ 17:37 | Аутор: banjaluka.net

Доказ да Дебевец има двојни идентитет (ФОТО)

Портал banjaluka.net објавио је доказ о томе да је компромитовани предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец не само држављанин Краљивине Шпаније већ и да поред дипломатског пасоша БиХ користи незаконито стечени пасош Шпаније.
Ранко Дебевец (фото:pressmedia.ba) -
Ранко Дебевец (фото:pressmedia.ba)

Предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец, рођен је 3. маја 1964. године. Ранко Дебевец држављанин је БиХ и корисник дипломатског пасоша.

Ранко Дебевец Кавесон, рођен 3. маја 1964. године, држављанин је Шпаније и корисник обичног шпанског пасоша. Ранко Дебевец и Ранко Дебевец Кавесон иста су особа. Један човјек – два идентитета.

Ранко Дебевец Кавесон (фото: banjaluka.net)

Banjaluka.net објављује доказ да је Дебевец, који је за предсједника Суда БиХ именован 14. децембра 2016. године, користио пасош Краљевине Шпаније и то 23. јуна 2018. године.

Тог дана Ранко Дебевец као Ранко Дебевец Кавесон отпутовао је из Београда у Барцелону у којој је остао све до 30. јуна 2018. године.

Умјесто што је питао члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да јавно открије његов двојни идентитет, Дебевец је хладно могао погледати у свој пасош и присјетити се свог шпанског идентитета.