latinica  ћирилица
12/09/2020 |  08:32 ⇒ 08:32 | Аутор: СРНА

Несметано одвијање саобраћаја, опрезно због магле

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се вози несметано, само понегдје у котлинама и поред ријека магла смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српска.
Магла - Фото: СРНА
МаглаФото: СРНА

На дионици пута МЕЛ Каруше-ГП Брод (до 15.09.2020.) кретаће се вангабаритни терет у пратњи, па возаче молимо да возе опрезно и поштују упутства лица из пратње.

Због радова и привремене регулације саобраћаја, на појединим дионицама вози се успорено. Возачима се савјетује опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Измјене у одвијању саобраћаја због радова су актуелне на ауто-путу Бањалука-Градишка, затим на магистралним путним правцима Модрича-Добој, Љубиње-Требиње, на подручју Бањалуке, Добоја, Шамца, Власенице, Котор Вароша, Приједора, Брода, Прњавора, гдје је обустављен саобраћај на мосту Горња Вијака.

Радови се изводе и на регионалним путним правцима Тедин Хан-граница Српске и ФБиХ до мјеста Криж, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, те Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ због завршних радова у тунелу Врандук на магистралном путу Зеница-Немила од 21.00 до пола часа иза поноћи возила се пропуштају наизмјенично, а онда до 5.00 часова ујутро се саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила могу да користе алтернативне правце.

Из АМС-а су подсјетили возаче да се до 8. септембра изводи тестирање свјетлосне саобраћајне сигнализације у тунелу што може резултирати издавању нетачних упозорења, забрана или ограничења брзине.

Учесници у саобраћају унутар тунела нису обавезни поштовати наведену сигнализацију.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен, на дионици Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, а теретна возила масе изнад седам и по тона /са изузетком аутобуса/ усмјеравају се на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац /Јајце-Доњи Вакуф/, а возила на овој дионици саобраћај се одвија обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево /Јошаница-Рајловац/, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Санације мостова актуелне су и на путним правцима Тарчин-Коњиц /код мјеста Зукићи/, Пелагићево-Сребреник /у мјесту Шпионица/, као и на петљи Блатуша, код Зенице.

Успорено, због радова, саобраћа се и на дионицама Јабланица-Мостар, Маглај-Мравићи /Добој/, Босански Петровац-Кључ /Горње Бравско/, Шићки Брод-Сребреник, Ливно-Каменско и Шешлије-Модрича.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема задржавања.