latinica  ћирилица
11/09/2020 |  17:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Путин и Лукашенко се састају у Сочију 14. септембра

Предсједници Русије и Бјелорусије Владимир Путин и Александар Лукашенко разговараће у Сочију 14. септембра о перспективама унапређења интеграционих процеса унутар Уније двије земље и спровођењу заједничких енергетских пројеката, саопштено је из Кремља.
Путин и Лукашенко (Фото: Sputnik/Екатерина Штукина) -
Путин и Лукашенко (Фото: Sputnik/Екатерина Штукина)

- Током разговора планирају да разговарају о кључним питањима даљег развоја руско-бјелоруских односа стратешког партнерства и савезништва. Посебан фокус биће стављен на реализацију главних заједничких пројеката у трговинско-економској, енергетској и културној хуманитарној сфери, као и перспективе за унапређење интеграционих процеса унутар Уније - саопштила је прес служба руске владе, преноси ТАС С.

Раније у току дана директор Гаспрома Алексеј Милер одржао је радни састанак с бјелоруским амбасадором у Русији Владимиром Семашком и бјелоруским министром енергетике Виктором Каранкевичем, током којег су разговарали о изгледима за сарадњу у гасној сфери. Истог дана руско Министарство саобраћаја саопштило је да је одржан састанак руских и бјелоруских превозника. Учесници састанка разговарали су о могућности проширења обима бјелоруског терета испорученог кроз руске луке.